Stang ut

Etter tre lange, slitsomme men gode uker her på Lillehammer kan jeg endelig senke skuldrene for "hjemmenasjonpresset".Junior VM ble som kjent ingen fulltreffer på grunn av langvarig sykdom, og heller ikke dagens kvalifikasjon gikk veien for meg. Etter en uke uten konkurranser sto verdens cup på Lillehammer for tur. Og som jeg hadde gledet meg til å kvalifisere meg for min aller første verdens cup. For muligheten var der. Jeg har tatt store steg, og forbedret mine bestetider nesten hver eneste dag denne siste uken. Forventningene var der. Alle håpte, trodde og de siste dagene nesten kanskje forventet at jeg skulle klare dette. Jeg gjorde det selv. Jeg visste at om jeg kjørte som på trening, bare kanskje bittelitt bedre, i tillegg til å ha raskere sko, drakt og kjelke, så ville jeg klare dette. Jeg skulle kvalifisere meg for min første verdens cup. Jeg skulle ake på Eurosport sine direktesendinger. 

Når håpet og ønsket er så stort, og treningsperioden i forkant er så bra, ja, da blir fallhøyden stor. Skuffelsen av å vite allerede før man ser sin egen tid i mål at dette holder ikke, jeg har gjort feil som gjør at tiden ikke holder til å "kvalle", den er stor. I det øyeblikket jeg ser opp og ser det står 15. før tiden min, og ikke 12. (som er siste mann som kommer med til verdens cupen) roper jeg "faen!". 

I morgen er en ny dag, og som Aksel Lund Svindal sier i telenor-reklamen "du må bli littegranne bedre hver eneste dag, det er instillinga som teller", er virkelig en leveregel jeg setter høyt på listen min nå. Jeg er så heldig at jeg får være prøvekjører før damenes konkurranse. På en liten måte får jeg en ny sjanse, hvertfall til å vise meg selv og apparatet rundt meg at dagens tur bare var uflaks. Jeg kan å ake fort. På denne måten kan jeg også se om jeg ville klart å henge med seniorene i verdens cupen. Det er bare å legge dagen bak seg, ta med seg det gode fra de siste tre ukene, og lære av feilene fra i dag, og begynne å omstille hodet til neste uke hvor jeg drar til min aller siste junior verdens cup som går i Tyskland.

 

Bildene er hentet fra verdens cupen sin egen facebookside.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

karoline melas

karoline melas

19, Lillehammer

nitten år og drømmer om å komme til OL

Kategorier

Arkiv

hits